Из Епархије нишке

Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке

Пирот - У петак друге седмице Великог поста у манастирском храму Усековања главе Светог Јована Крститеља у Крупцу код Пирота обављена је исповест и одржан је братски састанак свештенства из Архијерејских намесништава пиротског, димитровградског, белопаланачког и сврљишког. Исповедних је био отац Рафило, игуман манастира Височка Ржана. Најпре су сви узели учешћа у Литургији Пређеосвећених дарова којој је присуствовао Епископ нишки др Јован. Владика је после одслужене Литургије и обављене исповести у манастирском конаку одржао састанк са свештенством.

По завршеном братском сабрању Владика је посетио манастир Светог Јована Богослова у селу Поганову. Ту се сусрео са гостима из Бугарске, архимандритом Евгенијем и јеромонахом Никанором из манастира Светих Козме и Дамјана код Перника, као и са г. Симеоном Геновим, асистентом на катедри за црквено појање на Богословском факултету Универзитета у Софији. Владика је, затим, посетио и манастир Суково где је прегледао завршне радове на изградњи нове припрате и потпорног зида. Потом је посетио и манастир Светог Димитрија у Дивљани.

Ниш - На Крстопоклону недељу Епископ нишки др Јован је у нишком Саборном храму служио Свету архијерејску Литургију. Епископу се саслуживали свештеници Саборног храма, али је посебна радост и благослов за све био долазак гостију, оца Сергија из манастира Острог и свештеника из грчке Цркве који су у Нишу боравили са својим хором. После прочитаног Јеванђеља, владика Јован је свима упутио речи поуке. Потом се са гостима задржао у разговору у Владичанском двору.

Извор: Епархија нишка