Из Епархије нишке

Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке
Из Епархије нишке

Извор - Богослужења страсне недеље служена су у свим храмовима Изворске парохије. На Велики четвртак литургија је служена у цркви Свете Петке у Градашници, на Велику суботу у цркви Светог архангела Михаила у Пољској Ржани. Изношење плаштанице на Велики петак било је у сва три храма Црквене општине  Извор: Свете Тројице у Извору, Свете Петке у Градашници и Светог архангела Михаила у Пољској Ржани.

Статије су служене у цркви Свете Петке. Посебном свечаном тону богослужења допринело је појање богослова Николе Златковића. Васкрсење Христово прослављено је у цркви Свете Тројице. Литургију је увеличало појање деце из парохије.

Ниш - На светли понедељак Епископ нишки Јован је служио свету архијерејску Литургију у нишком храму Светог цара Константина и царице Јелене. У току Литургије Владика је најпре рукопроизвео у чин чтеца и појца теолога Данила Николића, а потом га је рукоположио у ђаконски чин.

Ниш - У уторак Светле седмице Епископ нишки Јован је служио свету архијерејску Литургију у новосаграђеном храму Свете Петке у Нишу. У току Литургије у свештенички чин рукоположен је ђакон Данило Николић. На крају службе Владика Јован је освештао ново звоно које ће бити подигнуто на звоник храма.

Житорађа - Уз Божију помоћ, Црквена општина Житорађа и Актив вероучитеља у сарадњи са локалном самоуправом, Народном библиотеком Житорађа, Дечјим вртићем “Прва радост”, Основном школом "Топлички хероји" и Средњом школом и ове године организовала је једанаесту по реду ликовну изложбу "Васкрс виђен очима деце" у Дому културе.

Ниш - Настављајући, сада већ дугогодишњу, традицију, Дечја превентивна стоматологија нишког Дома здравља је прославила свога патрона – светог свештеномученика Антипу Пергамског, кога Православни Исток слави као Светитеља заштитника свих који пате од зубних болести. У православним молитвословима се налази молитва овоме Свештеномученику за оне који пате од болести зуба. Славски колач нишких стоматолога је освештао ректор Призренске богословије Светих Кирила и Методија у Нишу протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић у храму Васкрсења Христовог Хиландарског метоха у Нишу.

Извор: Епархија нишка