Из Епархије шумадијске

У недељу, 27. децембра 2015. године, Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у Милошевој цркви у Крагујевцу. Саслуживали су ректор Зоран Крстић, архијерејски намесници Саво Арсенијевић, Рајко Стефановић и Видо Милић, као и презвитери Милић Марковић и Огњен Козлина. Након Великог Входа, епископ Јован је благоизволео да ђакона Дарка Павловића рукоположи за презвитера у вранићкој парохији.

У петак, 25. децембра 2015. године, Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради уз саслужење протонамесника Мирољуба Миладиновића и ђакона Милутина Гашевића.

У среду 23. децембра 2015. године, када Света Православна Црква слави Светог мученика Мину и друге са њим и Светог Јована Деспота српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

Извор: Епархија шумадијска