Из Епархије зворничко-тузланске

Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске

Божинци - На Ђурђиц 16. новембра о.г. након одслужене свете Литургије у селу Божинцима на Вучијаку, Његово преосвештенство г. Хризостом посјетио је село Липу и филијални храм св. Јована Владимира на Липи, подигнут као светиште Српског народа, а на успомену на огромо страдање српске војске 1992. године приликом одбране Републике Српске и пробоја "Коридора живота".

Липа - Истог дана, на Ђурђиц , након одслужене свете Литургије у селу Божинцима на Вучијаку, Његово преосвештенство г. Хризостом посјетио је село Липу и филијални храм св. Јована Владимира на Липи, подигнут као светиште Српског народа, а на успомену на огромо страдање српске војске 1992. године приликом одбране Републике Српске и пробоја "Коридора живота".

Брчко - У суботу, 16. новембра о.г. на Ђурђиц у 18:00 часова, Његово Преосвештенство г. Хризостом отворио је изложбу икона – радова иконописне школе ЦО Брчко и ЦО Бијељина. Изложба је отворена у сали ЦО Брчко, а отварању је присутвовао велики број вјерника и љубитеља иконографије.

Хан Пијесак - У недјељу, 17. новембра ове 2013. године, Његово Преосвештенство г.Хризостом, епископ зворничко-тузлански, посјетио је по први пут Хан Пијесак и служио свету архијерејску Литургију у храму св. великомученика Пантелејмона. У бесједи након свете Литургије Преосвећени владика је бесједио на еванђелску тему о еванђелском сјемену које пада: "једно поред пута, друго на кеменито тло, треће у жбуње, а тек четврто на плодно и зиратно тле". Владика је посебно говорио о потреби сталног обдјелавања наших срца како би она била за Господа, за науку Господњу. Након свете Литургије приређена је заједнича трпеза љубави у светосавском духовном центру.

Пјеновац - У недјељу, 17. новембра ове 2013. године, Његово Преосвештенство г. Хризостом, епископ зворничко-тузлански, након одслужене свете Литургије у Хан Пијеску посјетио је новоосновани и новоподигнути манастир Пјеновац у Пјеновцу, Општина Хан Пијесак.

Џимрије - У недјељу, 17. новембра године 2013. благости Господње, Његово Преосвештенство г. Хризостом, епископ зворничко-тузлански, након свете Литургије у Хан Пијеску и обиласка манастира Пјеновца по први пут је посјетио село Џимрије у Општини Хан Пијесак и поклонио се светињи новоподигнутог храма св. равноапостолних царева св. Константина и Јелене.

Извор: Епархија зворничко-тузланска