Из Епархије зворничко-тузланске

Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске

Козлук - 4. марта 2014. године у поподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом посјетио је Козлук, односно прву и другу парохију козлучку, и разговарао са тамошњим паросима Јованом Максимовићем и Луком Петровићем. По приспјећу у Козлук, Владика је посетио нови, а потом стари храм у Козлуку који је у фази генералне роконструкције. У Парохијском дому разговарало се о парохијским и црквеним питањима, затим о програму обиљежавања 110-годишњице освећења старог храма Светих апостола Петра и Павла и 100-годишњице мученичког страдања пароха козлучког Петра Лазаревића, кога су аустроугарске власти јавно објесиле 1914. године. Договорено је да се обележавање ових јубилеја одржи у недјељу 27. јула 2014. године. Овом приликом, ако Бог да, обавиће се и освећење старог реконструисаног храма чином обновљења. У пратњи владике Хризостома био је ђакон Богдан Стјепановић.

Дуга Њива - 4. марта 2014. године Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом посјетио је манастир на Дугој Њиви на Требави. Испред манастира Преосвећеног Владику је дочекао и поздравио в.д. намјесника манастира јеромонах Максим Илић. Након поклоњења светињи храма, Преосвећени је прегледао радове на новом конаку манастира и разговарао са извођачем радова о плановима за 2014. годину. У пратњи владике Хризостома био је протођакон Славољуб Милошевић.

Теслић - У години која је пред нама обиљежавамо неколико значајних јубилеја, међу којима је и деветстота годишњица рођења Стефана Немање – Светог Симеона Мироточивог. Скроман допринос обиљежавању овог значајног догађаја приређен је и у Теслићу, гдје је у вече Месопусне недјеље одржана свечана Светосимеоновска академија, у организацији Архијерејског намјесништва Теслићког и Светосавске омладинске заједнице Теслић. Академији је претходило вечерње богослужење у Спомен-храму Пресвете Тројице у Теслићу, које је служио епископ Хризостом. На почетку свечане академије Владика је поздравио присутне и упутио ријечи благослова, истакавши значај јубилеја који прослављамо, те благословио пројекат ''Историја православља у Поусорју'', који  је промовисан на академији.

Бијељина - Мисијски фонд Епархије зворничко-тузланске и Центар за културу Бијељина организују Великопосни циклус предавања.

Извор: Епархија зворничко-тузалнска