Из Епархије зворничко-тузланске

Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске

Батковић - У програму службеног обиласка парохија Eпархије зворничко-тузланске, 5. марта 2014. године, владика Хризостом је посјетио село Батковић код Бијељине и храм Светог Саве у овом селу. Преосвећног Владику дочекали су пароси прве и друге парохије Батковићке, Милан Станкић и Љубомир Самарџић, који су Владику упознали са историјом храма и предочили му стање у њиховим парохијама.

Г. Црњелово - 5. марта 2014. године владика Хризостом је посјетио и село Доње Црњелово код Бијељине и новоподигнути храм Рођења Пресвете Богородице. Ово је била прва посјета владике Хризостома овом храму. Испред храма Владику и његову пратњу дочекао је надлежни парох Слободан Мићић, који је Епископа упознао са историјатом храма, приликама и стањем у парохији.

Врашани - Такође, 5. марта 2014. године владика Хризостом је први пут посјетио село Вршане код Бијељине и храм Светог Саве у овом прелијепом и питомом семберском селу. Владику и његову пратњу испред храма дочекао је парох вршански протојереј-ставрофор Љубомир Ђокић. Након поклоњења светињи храма, Преосвећени је са домаћином разговарао о стању у парохији, о храмовима и другим актуелним питањима.

Бијељина - Прву Свету архијерејску Литургију претходно-освећених Дарова 5. марта 2014. године служио је Владика зворничко-тузлански г. Хризостом са братством манастира Светог Василија Острошког у Бијељини, протосинђелом Петром Петрићем, в.д. намјесником манастира, и синђелом Георгијем Станковићем, секретаром манастира.

Извор: Епархија зворничко-тузланска