Из Херцеговине

Из Херцеговине
Из Херцеговине
Из Херцеговине
Из Херцеговине

Мостар - Његово преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Григорије сусрео се 10. септембра 2013. године у Мостару са потпредсједником Федерације Босне и Херцеговине г. Светозаром Пударићем. Господина Пударића у Владичанском двору угостили су епископ Григорије и протопрезвитер ставрофор Радивоје Круљ, при чему су разговарали о даљој обнови Саборне цркве у Мостару и улози Владе Федерације Босне и Херцеговине у тој обнови.

Мостар - Епископ захумско-херцеговачки г. Григорије сусрео се 9. септембра 2013. године у Владичанском двору у Мостару са Његовом екселенцијом Амбасадором Исламске Републике Иран у Босни и Херцеговини г. Сеједом Хосеином Рајабијем.

Мостар - На дан Светих мученика Адријана и Наталија, Епископ захумско-херцеговачки г. Григорије служио је свету Литургију у Мостару, уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Радивоја Круља, презвитера Бранимира Боровчанина и Марка Гојачића, ђакона Владе Вукановића и Бранислава Рајковића, и вјерног народа мостарског. Проповиједајући, након прочитаног зачала из Еванђеља по Матеју, епископ Григорије истакао је значај опраштања међу људима.

Чапљина - У једанаесту недјељу по Духовима, 8. септембра 2012. године, парох чапљински, јереј Данило Боро, служио је у чапљинској цркви свету Литургију и молебан – призив Светог Духа за почетак нове школске године, за више од двадесетак ђака који похађају православну вјеронауку у двије основне школе у Чапљини.

Извор: Епархија бачка

У једанаесту недјељу по Духовима, 8. септембра 2012. године, парох чапљински, јереј Данило Боро, служио је у чапљинској цркви Свету Литургију и молебан – призив Светог Духа за почетак нове школске године, за више од двадесетак ђака који похађају православну вјеронауку у двије основне школе у Чапљини. - See more at: http://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=9659#sthash.wYPvdfQY.dpuf