Из Херцеговине

Из Херцеговине
Из Херцеговине
Из Херцеговине
Из Херцеговине

На иницијативу православних вјерница, чланица мреже вјерница Међурелигијског вијећа БиХ и уједно чланица Кола српских сестара Мостар, организован је обилазак Дјечијег села у Међугорју и Египатског села у Мостару и уручена је сиболична помоћ дјеци без родитељског старања. У Владичанском двору организовано је дружење за православну дјецу и уручени поклончићи у складу са предстојећим празником Христовог Васкрсења. Удруга хрватска жена, Меџлис исламске заједнице, Јеврејска-жидовска општина, Добротвор и World Vision су подржали и помогли читаву акцију.

Дана 9. априла 2015. године Господње на Велики четвртак, Његово Преосвештенство Епископ Захумско-херцеговачки и приморски г. Григорије служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу. Епископу су саслуживали свештеници Црквене општине у Требињу и Стоцу уз учешће вјерног народа. У вечерњим часовима служено је велико бденије са читањем 12 Јеванђеља.

Дана 8. априла 2015. године Господње на Велику сриједу у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу свету тајну јелеосвећења служио је протојереј-ставрофор Момчило Пејичић уз саслужење свештенства и ђакона Црквене општине у Требињу, као и свештеника Црквене општине у Стоцу и Берковићима, уз учешће великог броја вјерног народа, коме је послије помазивања и раздјељивано освећено уље.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка