Из Крушевачке епархије

Из Крушевачке епархије
Из Крушевачке епархије
Из Крушевачке епархије
Из Крушевачке епархије

Ражањ - У уторак, 29. јануара 2013. године, Епископ крушевачки Давид посетио је Ражањ и сусрео се са председником Општине Ражањ г. Добрицом Стојковићем, са којим је посетио цркву светих првоврховних апостола Петра и Павла у селу Грабову. Црква светих апостола је парохијска црква, а првобитно је подигнута као манастир у време светог кнеза Лазара, као задужбина војводе Павла Орловића. Први пут је срушен у време деспота Стефана Лазаревића, а обновљен крајем 18 века, да би у време Првог српског устанка поново био срушен. Данашња црква обновљена је у време кнеза Милоша Обреновића. Након посете Грабову владика Давид је посетио и цркву у изградњи у селу Шетка.

Крушевац - У уторак, 29. јануара 2013. године, Окружни затвор у Крушевцу прославио је своју славу, Часне вериге светог апостола Петра. Славски колач је преломио Епископ крушевачки Давид, после чега је посетио затворенике са којима је провео време у разговору.

Трстеник - У понедељак, 28. јануара 2013. године, Епископ крушевачки Давид посетио је храм Свете Тројице у Трстенику, где је служено вечерње и извршена примопредаја дужности између архијерејског намесника протојереја-ставрофора Милосава Егерића, који је отишао у пензију, и новопостављеног намесника и пароха трстеничког протојереја Марјана Вујовића.

Крушевац - У понедељак, 28. јануара 2013. године, Епископ крушевачки Давид је посетио децу са инвалидитетом у центру "Дуга" у Крушевцу. Том приликом владика је поделио деци пригодне поклоне.

Извор: Епархија крушевачка