Из Митрополије аустралијско-новозеландске

Из Митрополије аустралијско-новозеландске
Из Митрополије аустралијско-новозеландске
Из Митрополије аустралијско-новозеландске
Из Митрополије аустралијско-новозеландске

У петак, 15. јула 2016. године, ученици млађег узраста Српске школе Растко при Црквеној општини Светог архиђакона Стефана из Рути Хила, заједно са протом Илијом Драгосављевићем, посетили су старачки дом Свети Симеон Мироточиви, који се налази у склопу црквеног имања.

Деца су са радошћу прихватила предлог координатора школе Тање Зупковић и учитељице Данице Добрић да оду у старачки дом и да бакама и декама припреме пригодан програм. Такође су се надали да ће измамити њихов осмех и да ће створити нова пријатељства са њима, а и да ће их моћи звати „својим“ бакама и декама. Такође деца су нацртала велики цртеж и поклонила бакама и декама на крају свог програма. Деца су успела у својим намерама, поздрављена су велим аплаузом, измамили су осмехе и добили позив да их посете поново и да ће им бити задовољство да их виде опет.

У четврту недељу по Духовима, 17. јула 2016. године, у храму Светог Николе у Блектауну свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске и изабрани источноамерички г. Иринеј. Саслуживали су јереј Ђорђе Веселиновић и ђакон Александар Ивановић. Службу су дивним појањем украсили чтец Петар Рајић и локални појци. На концу Литургије служен је и помен ђенералу Драгољубу Михаиловићу - чича Дражи и свим српским родољубима који дадоше своје животе на бранику отаџбине. Повод овом парастосу била је 70. годишњица мученичког страдања ђенерала Драже који је уморен 17. јула 1946. године, управо на прву годишњицу рођења наследника српске круне, Његовог Краљевског Височанства Александра II Карађорђевића.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска