Из Митрополије дабробосанске

Из Митрополије дабробосанске
Из Митрополије дабробосанске
Из Митрополије дабробосанске
Из Митрополије дабробосанске

Предавања епископа Григорија у Сокоцу и Источном Сарајеву. Архијерејска Литургија на Палама. Пријеми у Митрополији.

У субору увече, 26. марта 2016. године, у Духовном центру Романијске Лазарице у Сокоцу, Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски и администратор Митрополије дабробосанске г. Григорије одржао је предавање на тему „Сусрет Бога и човјека“. Предавању су присуствовали начелник општине Соколац г. Милован Бјелица, градоначелник Источног Сарајева г. Ненад Самарџија, свештенство Митрополије дабробосанске, соколачки привредници и велики број вјерника Сокоца.

У недељу, 26. марта 2016. године, епископ Григорије је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Сокоцу.

У петак увече, 25. марта 2016. године, у амфитеатру Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву предавање на тему „Загрљај Бога и човјека“ одржао је Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски и администратор Митрополије дабробосанске г. Григорије. Пред слушаоцима које су чинили професори и студенти ове високошколске установе, епископ Григорије је тумачећи богословску традицију Православне Цркве нагласио да Бог човјека никада неће препустити уништењу, неће га заборавити ни онда када човјек заборави Бога.

У петак друге седмице Часног поста, у храму Успења Пресвете Богородице у Палама служена је света Литургија пређеосвећених Дарова. Литургији је присуствовао Епископ захумско-херцрговачки и приморски и администратор Митрополије дабробосанске г. Григорије, уз многобројно свештенство Митрополије и вијерни народ како из паљанске тако и из других општина.

На крају свете Литургије епископ Григорије се обратио вијерном народу тумачећи и наглашавајући важност великопосне молитве Светог Јефрема Сирина. Након свете Литургије у сали Парохијског дома Црквене општине паљанске уприличена је вечера за епископа, свештенство и вијерни народ.

Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговоачки и приморски и администратор Митрополије дабробосанске г. Григорије примио је 24. марта 2016. године у Митрополији дабробосанској у Сарајеву у одвојеним посјетама г. Карлоса Гадиса, амбасадора Републике Грчке, и г. Џонотана Мура, амбасадора ОСЦЕ у Босни и Херцеговини.

Извор: Митрополија дабробосанска