Из Нишке епархије

Из Нишке епархије
Из Нишке епархије
Из Нишке епархије
Из Нишке епархије

На празник Светог Јована Милостивог Преосвећени Епископ нишки др Јован је са нишким свештенством служио Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму. Овај дан је спомен-дан страдања више од стотину свешенослужитеља са југа Србије које је побила бугарска окупациона војска у Првом светском рату. Њима је на крају службе одржан помен, али и отпеван тропар светим српским новомученицима. На крају службе Владика се обратио својом проповеђу.

На празник Светог Јована Златоуста Преосвећени Епископ Јован је у дворској капели Светих отаца Првог васељенског сабора служио архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали службеници ЕУО који су у свештеничком чину.

У навечерје празника Светог Апостола Филипа, у уторак 26. новембра, с почетком у 18 часова, у великој сали Богословије Светих Кирила и Методија у Нишу одржана је промоција трећег тома Дела Светог Јована Златоуста. Великом броју свештенослужитеља и верника обратили су се  Дејан Лучић, преводилац објављених текстова, високопречасни Милутин Тимотијевић, ректор Богословије, и, наравно, Његово Преосвештенство Епископ нишки  др Јован чијим благословом је ово вредно издање и припремљено. 

Светог Јована Златоуста као свог патрона слави Окружни одбор Социјалистичке партије Србије у Нишу. У просторијама странке Преосвећени Епископ нишки је пресекао славски колач, а потом се сабранима обратио речима поуке. Међу присутнима су били проф. др Зоран Радовановић, овогодишњи домаћин славе, председник Окружног одбора проф. др Игор Новаковић, члан Председништва СПС-а и председник Скупштине Града Миле Илић, као и представници општинских одбора ове странке, али и представници других странака и јавног живота Града Ниша.

Извор: Епархија нишка