Из Русије стигло 35 тона помоћи за Србе на Косову

Из Русије стигло 35 тона помоћи за Србе на Косову

На нишки аеродром Константин Велики данас је из Русије допремљено 35 тона хуманитарне помоћи намењене Србима на Косову и Метохији. Авион из Русије слетео је пре подне, а дочеку су присуствовали министар за Косово и Метохију Горан Богдановић и амбасадор Русије у Београду Александар Конузин.

Хуманитарна помоћ се састоји од прехрамбених производа, међу којима је осам тона шећера и конзервирана храна, као и пећи на дрва.

Министар Богдановић је новинарима изјавио да ће помоћ до Срба на КиМ стићи споредним путевима и бити распоређена у неколико наредних дана преко Црвеног крста.

Он је најавио да ће ускоро из Русије стићи нова пошиљка помоћи у медицинској опреми и материјалу за здравствене центре на подручју где живи српско становништво.

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин је напоменуо да се идеја о формирању хуманитарног центра у Нишу шири и да су српска и руска страна у контакту с европским земљама којима објашњавају циљеве рада тог центра.

"Читав низ држава је заинтересован за сарадњу с овим центром", рекао је Конузин и најавио да ће убрзо у Београду бити одржана конференција посвећена овим питањима којој ће, осим руске делегације присуствовати представници европских земаља.

Он је најавио да ће марта или априла идуће године Српско-руски хуманитарни центар у Нишу почети у потпуности да функционише, преноси Тањуг.

Извор: КИМ РАдио