Изградња цркве Светог Нектарија у Никшићу

Изградња цркве Светог Нектарија у Никшићу
Изградња цркве Светог Нектарија у Никшићу
Изградња цркве Светог Нектарија у Никшићу
Изградња цркве Светог Нектарија у Никшићу

У част Светом Нектарију Егинском у Никшићу се подиже Црквени спортско-омладински центар са црквом великог светитеља и чудотворца Божјег новијег времена.

Надахнутост чудима и задивљеност духом Светог Нектарија Егинског, чије су чудотворне и исцељитељске мошти познате верницима широм православног света, изнедрило је идеју о изградњи Црквеног спортско-омладинског центра и првог храма у Црној Гори, у Никшићу, посвећених Светом Нектарију. 

Значај изградње Црквеног спортско-омладинског центра, који ће осим спортских и културних садржаја имати, првенствено, своју литургијску димензију, препознали су, одмах, надлежни Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, који су благословили почетак овог благословеног дела у који се, затим, укључио велики број људи добре не само из Никшића већ и много шире.

Радови на изградњи Спортско-омладинског центра увелико, су у току. Сазидана су два спрата Парохијског дома са пратећим канцеларијама и салом за окупљања верника. -Доведени су вода и струја и, ускоро, ће почети унутрашњи радови на сали, која је намијењена организовању различитих културно-духовних садржаја, са радошћу је медије информисао протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намесник никшићки, у чијој се парохији, првој бистричкој, гради центар.

-За други тј. главни објекат - цркву Светог Нектарија увелико су у току припреме терена за изливање темеља. Радује нас заинтересованост и љубав коју људи показују како би помогли да се почне и са градњом параклиса, наглашава свештеник Јокић.

Трећи објекат у склопу Црквеног спортско-омладинског центра биће спортска сала.

-Осјећамо благослов и потребу да Центар који ће бити на располагању свим житељима Никшића посветимо, на неки начин, омладини, јер је омладина највише у потрази за смисла живота, нарочито у овим тешким временима када им се пружа мало тога суштинског да то управо буде Центар за омладину, да се окупљају и спознају дубље вриједности живота, прије свега хришћанске, а онда спортске, културне и све друге под окриљем и плаштом Светог Нектарија и Господа нашег Исуса Христа, наводи протојереј-ставрофор Слободан Јокић.

Радови на изградњи Црквеног спортско-омладинског црквеног центра, уз Божју помоћ, а молитвама Светог Нектарија и Светог Василија Острошког, одвијају се без прекида. Оно што је представљало, нарочито, укрепљење и велику духовну радост јесте долазак моштију тако великог светитеља и чудотворца као што је Свети Нектарије у црквену заједницу никшићку.

-Осјећамо благослов од народа, јер је народ и прошле и ове године, док су мошти биле у Саборној цркви, три дана непрекидно долазио на поклоњење. Осјећамо његову потребу за светињом. Мошти смо носили и до мјеста градње, читали молитву, помолили се Светом Нектарију, унијели их међу зидове Центра да Свети Нектарије благослови радове и подржи нас својим молитвама и благословом као што нас је и до сад подржавао, рекао је архијерејски намесник никшићки.

-Хвала свима који су нам помогли било новчано, материјалом, радом, својим молитвама. Хвала свима, који се несебично труде и радују свему томе. Користим прилику да позовем оне могу и желе да помогну ово богоугодно дјело, да се започето заокружи благословеном цјелином и што прије уђе у функцију, поручио је протојереј-ставрофор Слободан Јокић.

Контакт: Протојереј- ставрофор Слободан Бобан Јокић
емаил: jokic.boban@gmail.com
тел:+382 67 502 804
Жиро рачун за уплате из Црне Горе
535-4555-91 са назнаком за Цркву Св. Нектарија

Инструкције за плаћање из иностранства
INSTRUCTION FOR PAYMENT
Уплата се врши према следећим инструкцијама:
Please pay as per instruction given below:
RAIFFEISEN BANK - RZBAATWW
(EUR, USD, GBP, CHF, SEK, AUD, CAD)
56: Intermediary RAIFFEISEN ZENTRALBANK   OESTERREICH AG VIENNA bank: SWIFT CODE:RZBAATWW
57A: Account with institution: PRVA BANKA CRNE GORE PODGORICA SWIFT CODE: PRVAMEPG
59:Beneficiary customers:
ME25535005120000009232
SPC OPŠTINA NIKŠIC TRG ŠAKA PETROVICA 1 Nikšić MONTENEGRO

Извор: Епархија будимљанско-никшићка