Изградња храма Христа Спаситеља у Оштрој Луци

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије и парох оштролучки протојереј Петар Миловац састали су се 12. јануара 2016. године у Епископском двору у Босанском Петровцу поводом довршења храма Христа Спаситеља у Оштрој Луци.

Епископ Атанасије и парох оштролучки прота Петар су заједнички размотрили садашњи ток радова на изградњи новога храма Христа Спаситеља као и санацији крова на старом храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Оштрој Луци. Градња новога храма Христа Спаситеља, који је један од већих храмова у Епархији-бихаћко-петровачкој, почела је 2006. године. Радови на њему одвијају се споро.

Констатовано је да највећи проблем представља недостатак новчаних средстава због сиромаштва становништва, које није у могућностима да само подржи грађевинске и занатске радове на храму. Епископ Атанасије и отац Петар Миловац закључили да је потребно, поред вјерника парохије оштролучке, тражити подршку и помоћ институција и људи добре воље у читавој приједорској регији, па и шире, у целој Цркви, како би се радови на храму наставили. Подсећамо да је према раније утврђеном распореду планирано да слава Епархије бихаћко-петровачке ове године буде одржана управо у Оштрој Луци, у храму Христа Спаситеља.

Колико мештани Оштре Луке воле свој нови храм најбоље сведочи то што код њих кружи крилатица: Оштра Лука, Москва, Бања Лука - имају храм Христа Спаситеља!

Ко год жели да помогне даљу изградњу овога храма може да се јави Епархији бихаћко-петровачкој.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка