Изградња Преображењског храма у далекој Аргентини

Његово Високопреовештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморскх г. Амфилохије и Његово Преосвештенство изабрани Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило у повратку из Венадо Туерта посетили су имање у граду Колон на којем је планирана изградња храма посвећеног Светом Преображењу Господњем. Колон се налази на 400 километара од Буенос Ајреса, а имање је дар г. Игнација Хункера, великог приложника, хуманитарног делатника и мецене из тог краја.

У Колону живи велики број породица пореклом из Црне Горе. Најбројније су породице из братства Симоновића на челу са г. Емилиом Симоновићем на чију је иницијативу Високопреосвећени Митрополит и благословио изградњу храма Светог Преображења Господњег. У пратњи архијереја у обиласку имања г. Игнација Хункера били су месни парох отац Миленко Ралевић, протођакон Никола Радиш и г. Емилио Симоновић.

Митрополит Амфилохије у Перуу ће боравити од 20. до 25. августа. У недељу, 26. августа 2018. године, служиће у Мадариаги у Аргентини.

Извор: Митрополија црногорско-приморска