Излет ученика веронауке

Излет ученика веронауке
Излет ученика веронауке
Излет ученика веронауке
Излет ученика веронауке

„У походе фрушкогорским манастирима “

Излет ученика Веронауке основнe школe „Бранко Радичевић“ – Бољевци

Благодарећи Господу, у суботу 2. јуна 2018. године група од 50 ученика Веронауке у нашој школи, у оквиру слободних активности, посетила је три знаменита фрушкогорска манастира Крушедол, Гргетег и Велику Ремету, као и прелепи бисер Срема -  град Сремске  Карловце. Током неколико сати деца су имала прилику да се упознају са важним сегментима наше историје и архитектуре, да се поклоне светињама, као и да проведу одређено време у шетњи природом, што им је свакако било на духовно али и на физичко узрастање.

У Сремским Карловцима ученици су имали прилику да виде Богословију, Епархијски двор, Саборну цркву, као и чувену Карловачку гимназију. Важно је нагласити да су сви ђаци показали завидан ниво одговорности и дисциплине, што је за сваку похвалу.

Са констатацијом да је излет протекао веома успешно и будући да нам је ово четврта година реализације оваквог вида дружења, остаје договор да наше дружење и упознавање са светињама и знаменитостима нашег Срема прерасте у обавезну активност у свакој наредној школској години.

До неког новог дружења, желим свима леп и миран распуст.

Вероучитељ и помоћник
директора школе,
Сребренко Видаковић

Извор: Епархија сремска