Изложба дечјих радова „Христос васкрсе“ у Младеновцу

Овогодишња четрнаеста по реду изложба дечјих радова „Христос васкрсе“ у Младеновцу организована је у Парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу.

Јереј Марко Јефтић је поздравио присутне подсетивши на светоописамске речи да је Господ из уста деце начинио себи хвалу. Присутнима се обратила и гђа Наташа Јовановић испред привременог органа Градске општине Младеновац, која је награђеним ученицима предала пригодне поклоне. По први пут младеновачки ученици који су на најбољи начин осликали васкршња јаја ће учествовати на традиционалној васкршњој манифестацији испред Конака књегиње Љубице у Београду, које се одржава са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја.

Поред ученика из основних и средњих школа на територији општине Младеновац, чији су радови изложени, одржана је и хуманитарна продајна изложба деце ометене у развоју. Иако није било лако, стручни жири је изабрао најбоље у свим узрасним категоријама, почевши од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. Велики одзив учесника и заинтересованих посетилаца потврдило је да ова традиционална манифестација представља један од најлепших израза привржености најмлађих Младеновачана својој Цркви.

Извор: Епархија шумадијска