Изложба фотографија „У сусрет руском Цару“ у Гацку

ЈУ „Културно-спортски центар“, Црквена општина Гацко, Сретењски манастир из Москве и студио „Руски Цар“ Вас позивају на свечану изложбу фотографија „У сусрет Руском Цару. Романови -  царско служење“.

На изложби ће бити представљено мноштво фотографија свете породице Романових, које до сада нису биле доступне широј јавности. Од августа 2016. године одржано је више изложби у оквиру пројекта „У сусрет Руском цару“. Циљ пројекта је да се пробуди сећање на породицу Романов, упозна са животом и жртвеним служењем породице последњег руског Императора, које је нераздвојиво повезано са Србијом.

Управо мученик цар Николај и његова породица уживају посебну љубав код српског народа. Буђење сећања на царске мученике носи посебан значај у долазећој 2017. години, када се навршава 100 година од почетка велике руске трагедије, а 2018. године 100-годишњица мученичке кончине последњег руског Императора и његове породице, који су у Руској и Српској Цркви прибројани лику светитеља.

Овакве изложбе су одржане и у десетини храмова у Београду, а такође у Чачку, Ужицу, Зрењанину, Прибоју, Пријепољу и Беранама, Требињу, Бањој Луци. Дођите да се ближе упознате са уметничким благом царске Русије! Четвртак, 23. март, 2017. године у 19 часова отварање изложбе „У сусрет Руском Цару. Романови - царско служење“.  Дом културе у Гацку, Солунских добровољаца 2, Гацко  Добро дошли!

Извор: Епархија захумско-херцеговачка