Изложба о Романовима у Амбасади Србије у Москви

Изложба фотографија „Романови: царско служење“ биће отворена 7. маја 2019. године у 19 часова у Амбасади Републике Србије у Москви. Изложба је посвећена породици последњег руског цара. На фотографијама је забележен свакодневни живот у кругу породице и служење ближњима и отаџбини чланова царске породице. Посебну пажњу завређују фотографије из времена Првог светског рата кад су царица и царске кћери радиле као милосрдне сестре у војним болницама пружајући помоћ рањеним војницима и официрима.

Изложба је уприличена поводом стогодишње мученичке смрти царске породице, и почевши од 2016. године обишла је преко 100 градова и насељених места у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Босни и Херцеговини и Хрватској. Изложба је такође посетила Швајцарску, Аргентину, Канаду, ЈАР, Нови Зеланд, Чешку, Немачку и Румунију. 

На изложби су приказане фотографије из личних архива царске породице и њима блиских људи, из државних архива и приватних колекција. У припреми експозиције учествовао је московски Сретењски манастир.

На отварању изложбе учествоваће амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији г. Славенко Терзић. Отварање изложбе биће одржано 7. маја 2019. године у 19 часова на адреси: Амбасада Републике Србије у Москви, Ул. Мосфиљмовска 46, телефон +7 495 988 66 45.

Извор: pravoslavie.ru