Изложба резбарених икона Рада Пижурице

У Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу у уторак, 19. новембра 2013. године, отворена је изложба резбарених икона аутора Рада Пижурице из Никшића.

Бројну публику, окупљену у Црквено-народном дому, поздравио је у име Црквене општине Никшић, која је и организатор изложбе, јереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки. Он је истакао да је рад на дуборезу врло тежак и прецизан, и тражи бескрајну вољу и пуно мирноће, побожности и времена, што аутор Раде Пижурица, иначе по струци инжењер, несумњиво посједује. Вјера му је дала наду, мир и спокојство, а кроз вјеру он је добио ријетки и лијепи Божји дар да буде дуборезац, тј.иконорезац.

Изложбу је, пригодним словом, отворио Драган Бојовић, ауторов колега и дугогодишњи пријатељ, а Раде Пижурица је искористио прилику да са неколико ријечи захвали свима који су га подстакли да његов рад угледа свјетлост дана.

Излужба, коју чини 80-ак експоната, у дрвету резбарених икона, минијатура, у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког биће отворена недјељу дана.

Извор: Епархија будиљманско-никшићка