Изузетан успех донаторске забаве у Блектауну

Прије отприлике мјесец дана "Српски Глас" је донио текст из наше заједнице у Сyднеју, тачније о српској заједници при ЦШО"Свети Никола"-Блектаун. О новијој генерацији избјеглица, што живот започеше од нуле, од помоћи државе Аустралије и као што и сами знамо - успоставише чврст и стабилан животни пут, како њих самих тако и њихових будућих покољења. Шибани неправдом, омаловажавани на сваком кораку, временом и уз Божију помоћ, дигосмо главу горе и брзо доказасмо да смо усељеници са којима се Аустралија може поносити.

Након свега, након отаџбинских ратова, морално ојачасмо у духу православља оснажисмо и овдје нашој Светосавској Цркви се приклонисмо.

Срби Херцеговине, Босне, Славоније, Војводине, Шумадије, Црне Горе и Срби свих српских Крајина и крајева организоваше 10.10.2009. забаву под називом „Нашој Цркви". Намјенски организоваше забаву за прикупљање новчаних средстава за изградњу надстрешнице у црквеној порти. И деси се чудо које ни сами нисмо очекивали, те сакуписмо цијелих 25 510 долара, „НАШОЈ ЦРКВИ".

Старији парохијани не памте финансијски успјешнију забаву. Домаћински организујући ово прикупљање средстава, водећи рачуна и о најмањим детаљима, успјех није могао изостати. Тражила се карта више. Знајући за пријашњу непосјећеност многи су вјеровали да ће добити карте на улазу. Многи су платили карте само да уђу у салу и уживају у чаролијама фолклорног ансамбла „Каленић". Чаролији која се остварила прије свега захваљујући прегалаштву кореографа, г-дина Ђорђевић Драгана.

У име цијелог организационог одбора, још једном једно велико хвала свима. Нека Бог да Његовом милошћу да дочекамо празник Христова рођења у љепоти новог руха наше цркве у Блектауну.

Са захвалношћу,

Oрганизациони одбор Блектаунске ЦШО"Св.Никола"

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска