Јордански краљ дао велики прилог за цркву Христовог Гроба

Патријарх Светог града Јерусалима и све Палестине г. Теофило изразио је захвалност у своје име  и у име чланова Светог Синода, Братства Светог гроба, свештенства и верних Јерусалимске Патријаршије на великој финасијској помоћи коју му је уручио Његово Величанство краљ Абдулах II намењену за обнову цркве Светог гроба у Јерусалиму о његовом трошку.

Обнова је обављена две године након завршетка рестаурације Светог гроба у цркви Васкрсења Христовог уз донацију Његовог Величанства, који је такође дао финасијски допринос и обнови места крштења Исуса.

„Донација Његовог Величанства је практична примена  аманета Хашемитског краљевства да ће се старати о исламским и хришћанским светињама у Јерусалиму и одражава личну посвећеност краља безбедности и будућности Светог града“, рекао је патријарх Теофил III у саопштењу објављеном у понедељак 6. маја 2019. године.

Патријарх, који је честитао исламском народу поводом светог месеца рамазана, похвално је говорио о сталном и преданом залагању Хашемита на неговању заједничких вредности, посебно исламских и хришћанских.

Photography courtesy of AF / Petra

Извор: басилика.ро (са енглеског Инфо служба СПЦ)