Јован му је име

Када је Незалазно Сунце Правде - Христос Спаситељ наш хтео да засија свету, и већ био савио небеса и сишао у чистију од неба девичанску утробу, требало је да се најпре роди од нероткиње Његова звезда даница - свети Јован Претеча, да би ишао испред Господа као предвесник, проповедајући и говорећи: Иде за мном јачи од мене (Мк. 1, 7).

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиће 7. јула 2020. године, на Ивањдан - празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља, свету архијерејску Литургију у храму посвећеном том празнику на Централном гробљу у Београду, јавља Радио Слово љубве.

Како је изјавио старешина храма протојереј-ставрофор Драган Павловић, света Литургија ће почети у 9 часова, дочек патријарха Иринеја биће пола часа раније, а служиће се у новоподигнутом летњиковцу како због актуелне здравствене ситуације тако и због летњих временских услова.

Саслуживаће протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, архијерејски намесник београдски други, протојереј-ставрофор Мирослав Миленковић, старешина Покровског храма на Зведари, протојереј Милан Лазаревић, јереј Милан Марић, протођакон Стеван Рапајић и ђакон Драган Танасијевић. 

Домаћин славе је јереј Вук Матијашевић, сабрат храма Рођења Светог Јована Претече и Крститеља на Централном гробљу.

Извор: Радио Слово љубве