Јубилеј Епископа бихаћко-петровачког Хризостома

Поводом 20-годишњице избора и хиротоније (1991.) у чин епископа Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом, са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, приредио је у четвртак, 26. маја 2011. године свечани ручак у великој патријаршијског сали за све чланове Светог архијерејског сабора и посебне узванике.

Уистину је био ово догађај за памћење. На свечаном ручку слављеника је бираним ријечима поздравио Његова Светост Патријарх Иринеј и истакао оно што каракретише архијерејско служење Преосвећеног Владику Хризостома, а то је ''потпуна посвећеност својој епархији, борба за њену обнову и ревитализацију, а што се види и из најновије Првог Шематизма ове Епархије. Владика Хризостом је отишао на пепео и згаришта своје епархије. Отишао је и гле учинио нешто што ће га у историји учинити препознатљивим'' истакао је Свјатјејши Патријарх.

Овом свечаном и радосном тренутку велики допринос својим залагањем дали су и пријатељи Владике Хризостома. Њихов допринос је, како каже Преосвећени Владика Хризостом, немјерљив. ''Како би ја ово без њих могао припремити? - Никако. Зато велико хвала мојим пријатељима чија имена нећу помињати, а они ће се знати препознати у овој нашој захвалници''- истиче Владика Хризостом.

Долгоденствуј владико!

Извор: Епархија бигхаћко-петровачка