Јустинове Благовести у Врању

Јустинове Благовести у Врању
Јустинове Благовести у Врању
Јустинове Благовести у Врању
Јустинове Благовести у Врању

Више од четврт века Епархија врањска, Књижевна заједница „Борисав Станковић“ из Врања, Педагошки факултет или појединци са факултета обележавају Благовести, дан рођења и упокојења оца Јустина Поповића, у свету Благоја, сада Светог Јустина Ћелијског и Врањског, манифестацијом под називом „Јустинове Благовести“.

Поводом 125 година од рођења и 40 година од упокојења Светог Јустина, у суботу, 6. априла 2019. године, организована је духовна академија у Саборном храму у Врању.

Свечану беседу произнео је свештеник Александар Јовановић који је истакао значај дела Преподобног Јустина. У име Књижевне заједнице „Борисав Станковић“, оснивача Јустинових Благовести, госте је поздравио уредник Мирослав Михаиловић захваљујући на доброј сарадњи, помоћи и разумевању епископа Пахомија, свештеника Станислава Петрушевића и свештенства Епархије врањске.

Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије поздравио је свечани скуп подсећајући да су поједини поштоваоци лика и дела Светог Јустина Врањског и Ћелијског дуги низ година славили Јустинове Благовести као дан будућег светитеља Божјег. Епископ је захвалио на учешћу Академском женском хору Студентског културног центра из Ниша и водитељу програма г. Мирољубу Стојчићу, док је диригенту хора мр Ивани Мировић уручио архијерејску грамату.

Извор: Епархија врањска