Календари за 2013. у црквама широм Аустралије и Новог Зеланда

Црквени (џепни) календар Митрополије аустралијско-новозеландске за просту 2013. годину може се набавити у свим храмовима Митрополије аустралијско-новозеландске Српске Православне Цркве. Календари се продају у сиднејском намесништву од Аранђеловдана, а у осталим намесништвима Аустралије и на Новом Зеланду од прошлог викенда. Поред календарског дела у коме су јасно назначени сви празници и постови, укључујући и варијације и померања у односу на пасхалију, тј. на датум прослављања Васкрса следеће године, трапаве седмице и сл, овогодишње издање садржи и друге корисне информације прилагођене потребама верника из Аустралије и Новог Зеланда.

У календару се налази и детаљан именик свих парохија и манастира Српске Православне Цркве на Петом континенту, са адресама храмова и контакт детаљима свештенства. Ту су и детаљи о свим Митрополијским институцијама, од Управног одбора, преко Савеза кола српских сестара до Српског православног омладинског удружења и студената и богослова наше Митрополије.

Последњи део је својеврсни колаж фотографија које приказују значајне детаље из живота наше Цркве и заједнице у прошлој години. Посете уважених архијереја Српске Цркве, прославе значајних празника, дечје академије, посете Владе Дивца, промоција епархијске радионице за израду одежди и црквеног веза „Риза" и друго.

Традиционално, мали црквени календар Митрополије аустралијско-новозеландске није само користан као најсигурнији извор података у вези са животом наше Цркве, већ и вредан прилог укупном летопису живота српског народа у Аустралији и Новом Зеланду - комадић историје који ће оплеменити сваки српски дом на овим просторима.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска