Каритас Вијетнам обележио 10-годишњицу обнове својих активности

Комунистички режим је прекинуо ову добротворну организацију јуна 1976. године. После толико година, бискупи, свештеници, старешине монашких редова, добротвори 26 дијецеза Каритаса учествовали су на годишњој конференцији. Дуонг Нгоц Тан, заменик председника Комисије за верска питања Владе Вијетнама, изразио је „захвалност на духу служења и доприноса Каритаса Вијетнама“. Монсињор Залевски је рекао волонтерима да у својој служби треба да буду „со и светлост за друге“.

Каритас Вијетнам обележио је 10-годишњицу свог повратка у земљу, 32 године након његовог присилног затварања под стегом режима, изразивши жељу да гради солидарност међу породицама, парохијама и заједницама.

Ово католичко добротоворно друштво одржало је годишњу конференцију од 23. до 25. октобра при седишту дијецезе Ксуан Лок, на југоистоку провинције Ђонг Наи. Бискупи, свештеници, старешине монашких редова  и добротвори 26 дијецеза присуствовали су конференцији. Надбискуп Марек Залевски, нунције у Сингапуру и нерезидентни представник Свете столице у Вијетнаму, био је м еђу њима.Размотрене су друштвене и добротворне активности Каритаса у току протеклих година.

Монсињор Тома Ву Ђинх Хјо, бискуп Буи Чуа (суфраган Ханоја) и председник Добротворног и друштвеног одбора Каритаса Вијетнама, отворио је састанак  говорећи на тему „Солидарност за сарадњу“. Изразио је задовољство  активностима које су се догађале у току последњих десет година, али и апеловао на волонтере да гледају напред и „раде с браћом и сестрама који живе у нашој средини“.

Извор: Asia News (са енглеског Инфо служба СПЦ)