Катедрала Саграда Фамилиа у Барселони поново се отвара

После 114 дана затварања, здравствени, безбедносни и социјални радници могу да посете светски познату базилику коју је пројектовао архитект Антонио Гауди.

Мадрид, 4. јула 2020. -  Црква Саграда Фамилиа у Барселони, туристички магнет у каталонској престоници, поново је отворена после готово четири месеца затварања због пандемије короне. Овог викенда и наредног викенда запосленима у здравственом систему, безбедносним снагама и социјалним установама биће дозвољено да посете светски познату базилику архитекте Антонија Гаудија (1852-1926), известио је лист „Ел Периодико" (интернетско издање у суботу 4. јула).

У другој фази становници Барселоне требало би да имају приступ овој градској знаменитости, која је још у изградњи, речено је. Генерално отварање планирано је тек од јануара. Према "Ел Периодику", Саграда Фамилиа је била затворена 114 дана због короне. С изузетком грађанских ратних од 1936. до 1939. године, број посетилаца цркве никада није био тако незнатан у њеној 138-годишњој историји, цитирао је лист лице из надбискупије у Барселони.

Извор: Kathpress.at (са немачког Информативна служба СПЦ)