Католикос свих Јермена примио министарку одбране Грузије

Његова Светост Карекин II, Врховни Патријарх и Католикос свих Јермена, примио је 1. фебруара 2016. године гђу Тинатин Кидашели, министарку одбране Републике Грузије, и њену делегацију. Са њима су били и г. Давит Тонотијан, први заменик министра одбране Републике Јерменије, и о. Мовсес Саргсјан, генерални викар војске Републике Јерменије.

Током састанка Његова Светост је поздравио сарадњу између министара одбране двеју земаља, приметивши са задовољством постојећу сарадњу на различитим државним нивоима. Његова Светост говорио је о проблемима заштите и очувања вере и идентитета јерменског и грузијског народа током векова, и истакао да су они, с обзиром на то да имају заједнички хришћански систем вредности, увек подржавали и помагали један други. Говорећи о односима између Јерменске и Грузијске Цркве, Његова Светост је изразио наду да ће постојећи проблеми у духовном животу грузијских Јермена наћи праведно решење.

У име делегације министарка Кидашели је изразила захвалност Његовој Светости  што ју је примио и навела је да је свесна посебне улоге коју Јерменска Црква обавља у животу јерменског народа.

Током састанка говорили су о важности одржања мира у региону и о искуствима духовне службе у јерменској и грузијској војсци.

На крају састанка, Његова Светост је узнео молитве Господу да јерменски и грузијски народ живе мирним и креативним животом.

Састанку је присуствовао Његово Високопреосвештенство Архиепископ Натан Ховханисјан, директор спољних послова и одељења за протокол Јерменске Цркве.

Извор: ОСР