Католикос свих Јермена примио председника иранске Организације за исламску културу и односе

У Светом Ечмиадзину, 20. фебруара 2016. године, Његова Светост Патријарх Карекин II, Врховни Патријарх и Католикос свих Јермена, примио је г. Абузара Ебрахимија Торкамана, председника Организације за исламску културу и односе (ICRO).

Католикос свих Јермена је истакао јерменско-иранске међувладине односе и додао да је живот ова два пријатељска народа обележен вишевековним блиским културним везама. Његова Светост је  захвалио иранским властима ценећи њихов брижни однос према јерменским духовним и културним вредностима у Ирану.

Током састанка г. Абузар Ебрахими Торкаман је представио циљеве и обим активности ICRO, истичући важност јачања веза и сарадње са различитим културним и верским институцијама света и међународним културним организацијама.

Његова Светост и г. Торкаман такође су дискутовали питања везана за међуверски дијалог. Његова Светост је изразио забринутост поводом ситуације на Блиском истоку, посебно по питању тамошњих хришћанских заједница. Затим је истакао неопходност међуверске сарадње ради превазилажења изазова са којима се свет суочава, а све то ради толеранције и успостављања атмосфере мирне коегзистенције.

Извор: ОСР (Превод Информативне службе СПЦ)