Католикос свих Јермена у посети Италији

На позив Папе Фрање, Његова Светост Карекин II, врховни Патријарх и Католикос свих Јермена, био је примљен код поглавара Римокатоличке Цркве јуче 10. априла.

Данас 11. априла Патријарх Карекин ће посетити Напуљ, где ће учествовати у поновном отварању капеле посвећене св. Григорију Јерменском, и осветиће  Качкар посвећен 100-годишњици јерменског геноцида. Сутра, 12. априла, Врховни поглавар свих Јермена присуствоваће свечаној миси у Базилици св. Петра коју ће служити Папа Фрања посвећену 10'0-годишњици геноцида.

У пратњи Патријарха Карекина налазе се многи архијереји његове Цркве, као што су Епископ Источне епархије Јерменске Цркве у Северној Америци,  Епископ Котајамске епархије, Епископ Епархије за Јужну Русију, Епископ  Египатске епархије, Епископ   Дамаштанске епархије, затим Епископ за међуцрквене односе у столици Мајке Цркве, Епископ Француске епархије, декан Богословског факултета и начелник просветних установа у Светом граду Ечмиадзину, уз то, директор Информативне служе ове Цркве и други.

Очекује се да ће огроман број поклоника Јермена из целог света отпутовати у Италију и присуствовати богослужењима која ће савршавати Патријарх Карекин и његови јерарси.

Извор: ОСР (Р. Ракић)