Келн: Православна омладинска заједница прославила Славу

Келн: Православна омладинска заједница прославила Славу

Православна омладинска заједница парохије келнске прославила је у недељу 13. новембра своју Славу, Светог Арсенија Aрхиепископа српског.

Вечерње Богослужење уочи празника служио је професор Богословског факултета у Београду и парох при храму Свете Петке на Калемегдану, протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо.

Након Богослужења овај уважени гост из Отаџбине је у црквеној сали одржао предавање на тему «Православно васпитање деце до седме године». Мноштво питања и коментара од стране присутних верника допринело је да се ова интересантна тема још више приближи младим родитељима и да се разјасне многе дилеме око васпитања деце тог доба.

Свету Литургију у недељу 13. новембра служио је протојереј-ставрофор Драгомир Сандо уз саслужење надлежних свештеника, протојереја Неђе Јањића и јереја Младена Јањића. После освећења славског колача у препуном храму, вернима се својом поучном и надахнутом беседом обратио о. Драгомир, похваливши рад православне омладине и ревност коју је запазио у парохији келнској.

Свечани славски ручак приређен је у салама Духовног центра парохије келнске. Овогодишњи кумови славе били су Бранко и Гордана Макић из Келна.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка