Кинеска интензивирала обрачун са хришћанским Црквама

Кинеска влада наставља свој обрачун са хришћанима и хришћанским црквама, најављујући притом да ће интензивирати своју кампању против хришћанства.

Лист Кристијан Пост  извештава да хришћани доживљавају најгори прогон у 20. веку. Посебно у последњих пар година власти чине јасан напор да покажу да ће верска активност бити пажљиво праћена. Неки извештаји чак наводе да су прошле године, 2014 , кинески хришћани искусили најгори прогон.

Како је ChristianHeadlines.com раније објавио, Кина је била усред кампање да се скину велики црвени крстови који красе већину кинеских цркава. Поред кампање против крстова, уништено је око 1.700 цркава и хапшени су угледни хришћани и неки адвокати.

Угледни хришћански адвокат Жанг Каи оптужен је зато што представља претњу кинеској „националној безбедности“ и притворен је због помагања хришћанима у борби да се задрже крстови на црквама.

Жонггуо Мингцу Бао, званични лист кинеске Комунистичке партије, најавио је да ће овај обрачун са хришћанима бити настављен и интензивиран. Према писању овог листа, власти желе да имају још већу контролу над Црквама и верским активностима.

Упркос прогону и ограничењима верских слобода, Црква у Кини изгледа да расте, и сматра се да око 10.000 људи сваког дана прелази у хришћанство.

Извор: Православие.ру (превод Информативне службе)