Кипарски министар спољних послова посетио Јерусалимску Патријаршију

Увече у среду 18. фебруара 2014. г. кипарски министар спољних послова Јанис Касулидис, током своје посете Израелу, посетио је цркву Васкрсења Христовог и Патријаршију.  Током посете Израелу и Палестинској Управи министар  Касилидис се налазио у пратњи својих саветника и дипломата Републике Кипра.

Патријарх јерусалимски Теофило је примио министре и његове саветнике у присуству отаца Светог Гроба. Занимљив разговор је вођен поводом посете, а у вези стању хришћана у Светој Земљи, посебно у Сирији и уопште на Блиском истоку, као и о потреби за мирним суживотом између њих и припадника других религија, Јевреја и муслимана. Такође су дискутовали и о миротворачком доприносу Патријаршије у смислу одржавања приватних школа које су отворене и за хришћане и за муслимане. Састанак је потом прешао у дискусију о духовном и материјалном наслеђу Патријаршије у староме граду Јерусалима, као и о неопходности да се сачува његов положај у оквиру заштите права хришћана и припадника других религија.

Разговарало се  и о анархистима Палестинцима који су упадали на  приватни посед Патријаршије, у манастир Св. Витанија, као и о недавној резолуцији Палестинске Управе, а и о накнадним потезима Патријаршије, као и грчке и кипарске владе.

Извор: Јерусалимска Патријаршија