Код Липљана српску девојчицу гађали каменицама

ЛИПЉАН, 23. фебруара (Танјуг) - Осмогодишња девојчица српске националности, из Рабовца код Липљана, повређена је данас у дворишту своје куће када су је каменицама гађала деца која су играла фудбал на оближњем терену.Отац повређене девојчице Љубиша Михајловић изјавио је да је око 15:30 сати група албанске деце почела каменицама да гађа двориште где се девојчица играла.
Девојцица је медицински збринута у Грачаници.
Према речима дежурног хирурга у болници "Симонида" у Грачаници Бозидара Одаловића, девојчица је довезена са раном на челу и није животно угрожена.
"Озледа је највероватније нанета ударцем каменом. Ради се о лакшим телесним повредама, али ће девојчица ради даље опсервације бити задржана у болници", рекао је Одаловић.
Портпарол Косовске полицијске службе Ветон Ељшани потврдио је да се инцидент догодио и да полиција ради на утврђивању околности.
Отац повређене девојчице је казао да је напад пријавио полицији али да сумња да це привести одговорне.
"Ово се десава свакодневно. Свакодневно нас гађају, псују и провоцирају. Не осећамо се сигурно. Данас је нападнуто моје дете сутра ће нечије друго. Овоме нема краја. Српска деца са страхом иду у школу. Из куће не смеју да изађу. Дворште је постало њихов логор", рекао је Љубиша.
У Рабовцу, поред Албанаца, живи четрдесетак српских породица а премијер Косова Хашим Тачи је недавно, приликом посете, ово место окаректерисао као добар пример мултиетничког живота на Косову.