Којим именом да те зовем?

У четвртак, 11. марта, са почетком у 19 часова, у сали 11 Филолошког факултета Универзитета у Београду, одржано је прво у серијалу предавања „Комуникација, језик, теологија" у организацији удружења студената „Исидора Секулић" и редакције часописа студената Православног богословског факултета „Логос". Тема је носила загонетан назив: „Којим именом да те зовем?"

Пред пуном салом, присутнима се обратила госпођица Драгана Машић, председница удружења „Исидора Секулић", дајући кратак увод у тему и представљајући госте: мр Зорана Јелисавчића, асистента Богословског факултета, др Александра Милановића, асистента на Катедри за српски језик и књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду, и Милана Ђурђевића, фронтмена групе „Неверне бебе".

Мр Зоран Јелисавчић је дао преглед развоја језика култа, са посебним освртом на тежњу библијског језика да остане ванвременски - свевременски. Др Александар Милановић је говорио о односу и развоју књижевног и богослужбеног језика у Срба. Милан Ђурђевић је говорио о језику уметника, о музици као средству комуникације са ближњим и Богом.

Завршну реч дала је госпођица Варја Перковић, секретар удружења „Исидора Секулић", искористивши прилику да се захвали предавачима и Филолошком факултету.