Колеџ "Свети Сава" организовао добротворни концерт Милице Илић у Сиднејској опери

У понедељак, 25. октобра 2010. године, Колеџ ''Свети Сава'' из Сиднеја одржао је прво у серији донаторских окупљања најновије акције ''Подигнимо кров''. Више него успешан добротворни концерт у ''Утзон сали'' чувене Сиднејске опере одржала је наша звезда у успону, госпођица Милица Илић.

Наиме, зидови и кровна конструкција првог колеџа Српске Православне Цркве у Аустралији већ су подигнути а сада је време да се покрива кров зграде. Узевши у обзир да је сала била испуњена до последњег места није било изненађење када је директор пројекта, протојереј-ставрофор Раде Радан, саопштио да је те вечери сакупљено нешто више од 20 000 долара колико је и планирано у првој фази.

Остварени циљ и један корак више ка отварању колеџа ипак је остао у сенци феноменалног наступа младе звезде класичне музике и бисера Квинслендске опере, госпођице Милице Илић. Илићева је извела дванаест нумера, међу којима и неке српске традиционалне песме, уз дела наших прослављених композитора Јосифа Маринковића и Петра Крстића.

Милица Илић, рођена у Крагујевцу, одрасла је у Параћину а 1996. са породицом је доселила у Нови Зеланд, где је и започела своју музичку каријеру као солиста хора Новозеландске опере. У Аустралију, тачније Бризбејн, доселила је 2002. а недавно је у истом граду и дипломирала у области класичне музике и то на Квинсленндском конзерваторијуму Грифит универзитета. Добитник је бројних награда, похвала и диплома и у свету класичне музике једна је од највећих звезда у успону.

Милица се на крају вечери захвалила свим гостима на подршци и поручила да јој је увек драго када може да помогне, нарочито када може да помогне своју српску православну заједницу и да неће стати на до сада учињеном.

сиднејска операПублици се такође обратио и Њ.П. Владика аустралијско-новозеландски Г.Г. Иринеј који је захвалио Милици на уложеном труду и предивном концерту, те свима гостима на помоћи и успешно оствареном циљу.

Посебна захвалност изражена је компанији ''Keddies Lawyers'', једнима од кумова колеџа, који су као спонзори концерта омогућили да се још једно успешно представљање српске културе одржи на овако престижном месту а уз то су и српску заједницу помогли да направи још један велики корак ка коначном циљу, првом колеџу Српске Православне Цркве у Аустралији.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска