Коморанско златно перо

Коморанско златно перо
Коморанско златно перо
Коморанско златно перо
Коморанско златно перо

У четвртак, 4. октобра 2018. године, одржано је девето такмичење у лепом писању – калиграфији Коморанско златно перо у организацији ОШ Брана Павловић из Коњуха. У порти манастира Светог Николе у Коморану, поред старе школе из 1821. године, окупило се и ове године мноштво ученика, наставнка, родитеља и верног народа. Млади калиграфи исписивали су прелепим ћириличним словима стихове из изузетно вредног песничког дела српске књижевности Слово љубве Светог Стефана Лазаревића.

Такмичење надарених ученика у калиграфији одржано је у просторијама школе ОШ Брана Павловић у Љубави. У међувремену, у просторијама старе школе, у порти манастира Светог Николе у Коморану, одржана је креативна радионица за госте наставнике. Радионицу су одржале наставнице Верица Соколовић и Оливера Коларић.

Ученици ОШ Брана Павловић из Коњуха уприличили су и изложбу здраве хране. На почетку културно-уметничког програма, који је изведен у манастирској порти, све присутне поздравила је директорка ОШ Брана Павловић из Коњуха гђа Снежана Алексић. Протојереј-ставрофор Милосав Егерић присутнима пренео је поздраве и благослов Епископа крушевачког г. Давида. 

Овогодишњи културно-уметнички програм био је инспирисан стиховима песме Слово љубве Светог Стефана Лазаревића. Стихови о љубави, лепоти и разумевању, обликовали су се у поруку мира коју смо чули из уста деце, ученика ОШ Брана Павловић из Коњуха. По завршетку програма, жири је прогласио победнике такмичења и доделио им награде, као и захвалнице основним школама учесницама такмичења и свим учесницима деветог такмичења у лепом писању - калиграфији Коморанско златно перо.

вероучирељица игуманија манастира Велућа Теодора Спасојевић

Извор: Епархија крушевачка