Kонцерт духовне музике у Трсту

Kонцерт духовне музике у Трсту
Kонцерт духовне музике у Трсту
Kонцерт духовне музике у Трсту
Kонцерт духовне музике у Трсту

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, у организацији тршћанске Регије и Градске општине, у сарадњи са Црквеном општином у Трсту, у храму Светог Спиридона 6. октобра 2018. године одржан је концерт духовне музике.

Догађај окупио је велики број љубитеља духовне музике, углавном Тршћана. Уочи концерта, присутнима су се обратили протојереј-ставрофор Рашко Радовић, старешина храма, као и представници власти.

Публика је потом имала прилику да ужива у наступу хора храма Светог Сиридона, којим је дириговала проф. Ана Каира, Лутеранског хора из Трста, као и сопрана Николете Куриел из тршћанског позоришта Ђузепе Верди, сопрана Карине Огњан, председнице удружења „Amici Gioventù Musicale” и баритона  Васе Стајкића из Народног позоришта у Новом Саду.

Програм се састојао из црквених песама аутора са Истока и Запада.

Концерту су присуствовали архимандрит Григорије Милијарис, старешина грчког храма Светог Николе у Трсту, бивши председник  СПЦО у Трсту г. Раде Миливојевић, представник Грчке православне црквене општине у Трсту г. Ритцос Стилијанос, градски одборници гђа Серена Тонел и г. Микеле Лобианко и многи други.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска