Концерт милосрђа

Усхићење, радост и дух заједништва су испунили све оне који су присуствовали и учествовали у добротворном концерту Верског добротворног старатељства који је био одржан у Звездара театру 23. марта у циљу прикупљања средстава за Црквене народне кухиње.

Не само да се тражила карта више него смо добили и уверења да овакав концерт треба што пре поновити. Тај утисак су делили и учесници који су на крају концерта, после надахнутог слова нашег Патријарха, из његове руке на дар добили захвалницу и икону Пресвете Богородице Млекопитатељнице, заштитнице Верског добротворног старатељства. Бранко Станковић, аутор емисије Квадратура круга, у паузама између наступа Дивне Љубојевић, Небојше Мастиловића, групе „Чалгија“, Данице Крстић, Лене Коваћевић и Бајаге, на њему својствен и аутентичан начин, изложио је ретроспективу досадашњег рада Црквене народне кухиње.

Он је, уз помоћ светлописа који су се смењивали на платну, дочарао и на кратко нас пренео у тренутке живота и рада Црквене кухиње. На крају концерта, наш познати глумац Небојша Миловановић, прочитавши продуховљеном интерпретацијом, причу из Старечника, успео је да, по сведучењу гостију, разгори пламен вере у срцима. Највећа потврда искрености емоција свих учесника и успешности концерта су осмеси али и понека суза на лицима гледалаца.

Многи гости концерта су осетили да је прилог који су дали куповином карте мали и мало по малу су напунили нашу, сада већ препознатљиву кутију прилога.

Богу хвала, свим учесницима и свим људима добре воље који су допринели овој духовној радости и укрепљењу у ове дане пасхалног поста.

Из канцеларије ВДС-а

Концерт милосрђа
Концерт милосрђа
Концерт милосрђа
Концерт милосрђа