Концерт на Клиници за психијатрију

У уторак, 30. децембра, ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца одржали су концерт класичне музике у просторијама Клинике за психијатрију, КЦ Крагујевац. Концерту су присуствовали доктори КЦ Крагујевац, студенти Медицинског факултета, Универзитета из Крагујевца, као и пацијенти Клинике за психијатрију са својим породицама. Одржан концерт, круна је сарадње Музичке школе и КЦ Крагујевац.

Неколико протеклих година, захваљујући константној сарадњи и корелацији верске наставе и грађанског васпитања у Музичкој школи, психијатри, психолози и педагози КЦ Крагујевац, посећују ученике Музичке школе кроз предавања, трибине и тематске дијалоге, обогаћујући тиме учинак ова два наставна предмета, односно обогаћујући свест ученика о проблемима данашњице и нашем односу према њима.

Поред драгоцених трибина о болестима зависности и полно преносивим болестима, сарађивали смо и кроз разне трибине, анкете и истраживања о психичком здрављу и животним проблемима адолесцената.

Посебан утисак и учинак имала је презентација докторске дисертације “Утицај верске наставе на психо- емоционалне особине личности”, одржана 5. новембра протекле године у просторијама Музичке школе.

Користимо прилику да се јавно захвалимо управи Клинике за психијатрију- КЦ Крагујевац, а посебно Др Милици Боровчанин, Др Ани Воларевић, Др Жељки Бузуровић и Др Андреи Обрадовић, као и дугогодишњим пацијентима Клинике за психијатрију Марку и Славици, који су несебично делећи пред ученицима своје негативно животно искуство, допринели учинку трибина и предавања о болестима зависности и полно преносивим болестима.

Сарадња Музичке школе и КЦ Крагујевац ће се наставити и у наредном периоду кроз разне едукативно- образовне форме, а све са циљем што боље припреме средњошколаца за живот и изазове које живот са собом носи.

Извор: Епархија шумадијска