Концерт поводом 80 година манастира Ваведења

Концерт поводом 80 година манастира Ваведења
Концерт поводом 80 година манастира Ваведења
Концерт поводом 80 година манастира Ваведења
Концерт поводом 80 година манастира Ваведења

Повод за величанствени концерт који је одржан 12. децембра 2016. године у крипти храма Светог Саве на Врачару, са благословом настојатеља храма и викара Патријарха српског Епископа топличког г. Арсенија, био је 80 година од оснивања манастира Ваведења Пресвете Богородице у Београду.

Крипта храма Светог Саве има намену да се у њој поред литургијског живота одржавају духовне и културне свечаности. Крипта је била место где су се токм ове године одржали многобројни концерти, изложбе, промоције, филмови и монодраме.

Једна од таквих свечансти је и духовни концерт одржан поводом 80 година постојања Световаведењског манастира из Београда, а учесници који су обрадовали публику својим наступом били су Дечји хор Растко при храму Светог Саве у Београду којим предано диригује гђица Јелена Јеж, ученици Богословије Свети Сава из Београда, интерпретаторка православне духовне музике гђа Дивна Љубојевић и хор Мелоди, г. Бранислава Подрумац и монахиња Теодора (Васић), намесница манастира Ваведење, мушки октет Свети Сава чији је диригент проф. мр Предраг Миодраг.

Учеснике програма и све присутне у препуној крипти Храма, у име настојатеља Светосавског храма епископа Арсенија, поздравио је јереј Иван Штрбачки, парох при храму Светог Саве. Гђица Јелена Јеж је сјајним наступом са Светосавским дечјим хором Растко и професионалним вођењем програма свечаности, умећем стеченим вишегодишњим искуством водитеља на Радију Слово љубве, оставила посебан утисак. Наратор је био прослављени млади глумац Виктор Савић. Концерт је одржан под покровитељством ТВ Храм која је несвакидашњи јубилеј 80-годишњег постојања Световаведењске обитељи забележила и видео записом.

У крипти је изложена и поставка фотографија манастира Ваведења Богородице (опшириније овде).

На крају концерта, мати Теодора (Васић), намесница манастира Ваведењa, у име Високопреподобне Игуманије Анастасије и сестринства манастира Ваведења, захвалила је Пресвећеном Епископу топличком г. Арсенију, свештенству, монаштву и сабраном народу.

Извор: Манастир Ваведење