Црква у свету који се мења: изазови и перспективе

По благослову Његове Светости Карекина II, Врховног патријарха и католикоса свих Јермена, 23. новембра 2018. године почела је тродневна конференција у образовном центру Светог Ечмиадзина, под називом „Црква у свету који се мења: изазови и перспективе“, а организована је у сарадњи са невладином организацијом „Дијалог“.

Конференција је почела Молитвом Господњом, после које је архиепископ Нејтан Хованисјан, директор Одељења за спољне односе и протокол Мајке Цркве, пожелео добродошлицу присутном свештенству и лаицима. Он је пренео  благослов Католикоса свих Јермена, пожелевши успех конференцији.

Хор цркве Часног Крста из Апарана, Епархија арагацотска, извео је неколико духовних песама. Током конференције, извештаји ће бити представљени на следеће теме: „Савремени свет и антихришћанске појаве“; „Секуларизација и етичка питања у 21. веки“; „Разматрање система хришћанских вредности у контексту међуличних односа“; „Моралне вредности у учењу Јерменске Апостолске Цркве“; „Хришћански породични модел у савременом друштву“.

Извор: ОСР