Конференција о масовним медијима Међупарламентарне скуштине Православља у Солуну

Конференција о мас медијима Међупарламентарне скупштине Православља почела је 12. маја 2014. Семинар је привукао неколико медијских професионалаца и новинара  из Источних и Оријенталних Православних Цркава, свеправославних организација заједно са екуменским делегацијама.

Првог дана је  Сергеј Попов, члан руске Думе, одржао уводни говор, а на конференцији су говорили и председник Генералне скупштине МСП,  заменик грчког премијера и портпарол грчке Владе г. Симос  Кедикоглу. Васељенски Патријарх Вартоломеј је упутио поздраве учесницима конференције путем видеа, као и министар Македоније и Тракије Теодорос Караоглу.

На конференцији су учествовали  Анастасије Неранцис, члан грчког Парламента, генерални секретар МСП Митрополит солунски Антим, директор за комуникације Светског савета Цркава Марк Бич, декан Богословског факултета Аристотеловог универзитета у Солуну Михаило Тритос и други.

Конференцији присуствује и Његово Преосвештенство Епископ јегарски Порфирије, који је и председник Савета српске Републичке радиодифузне агенције.

Конференција ће се бавити разним питањима везаним за масовне медије и Православље, и трајаће до 15. маја 2014.

Извор: Orthodox Cognate Page