Конференција у Источном Сарајеву

Српска православна црквена општина которачка у Добрињи, Источно Сарајево, организује Прву међународну конференцију српске православне омладине под називом „Само слога Србина спасава“ од 15. до 20. јуна 2015. године у Источном Сарајеву.

Намјера организатора Конференције је да окупи младе из Босне и Херцеговине, региона и дијаспоре, који ће се током њеног трајања упознати са историјом настанка, постојања и чувања културних и вјерских објеката, српског језика и ћириличног писма у БиХ. Такође, млади ће посјетити најзначајнија српска културна и вјерска мјеста у БиХ. Значај конференције се огледа у томе што се српска православна омладина окупља како би се  сачувало јединство српског народа, језика, вјерског и етничког идентитета, без обзира на то гдје се налазили или живјели.

Право пријаве имају млади са подручја Босне и Херцеговине, Србијe, Црнe Горe, Хрватскe, Словеније, Македоније, као и из дијаспоре, узраста од 20 до 30 година. Образац пријаве за учешће потребно је попунити и послати електронском поштом на адресу pcsvasilije@gmail.com. Рок за пријаву је 20. мај 2015. године.

Извор: Митрополија дабробосанска