Конкурс Школе иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске у Бијељини

Управа Школе иконописа "ОДИГИТРИЈА" Епархије зворничко-тузланске у Бијељини у току мјесеца марта и априла 2015. године расписују конкурс за упис ученика у "Умјетничку радионицу"

Идеја о "Умјетничкој радионици" настала је након успјешног деветогодишњег рада Школе иконописа  "Одигитрија", као и због великог интересовања суграђана да изучавају и друге видове ликовног изражавања осим иконописа.

Циљ "Умјетничке радионице" је преношење знања и вјештина на ученике из цртања, сликања и моделовања на различитим нивоима у зависности од узраста, постојећег знања, талента и интересовања ученика.

Наставни план и програм прилагођен је узрасту ученика и обухвата три нивоа сложености:

  • I ниво - од првог до петог разреда основне школе,
  • II ниво - од петог до деветог разреда основне школе и
  • III ниво - средњошколски узраст и студенти (старији).

Управа "ОДИГИТРИЈЕ" одлучила је да формира оваква три узрасна нивоа, јер је процијенила да највише заинтересованих кандидата има у овим животним добима. Уколико буде заинтересованих изнад ових старосних граница, а који покажу таленат и жељу да га усавршавају, наставници ове школе оцјениће и њихове радове и упутити их на одговарајући ниво.

Наставници кроз "Умјетничку радионицу" уколико утврде да ученик има изузетан таленат и интересовање за одређену област имају задатак да га усмјеравају и подстичу у том правцу, мимо постојећег Наставног плана и програма.

Управо због тога, ученици ће бити у прилици да на дан уписа приложе своје радове на процјену и на основу те процјене биће упућени на ниво који им највише одговара.

Наставу ће изводити стручни наставници у атељеу Школе иконописа "Одигитрија", на другом спрату Тржног центра "EMPORIUM" у Бијељини, по два часа седмично.

За узраст од I до V разреда (I ниво) час ће трајати 60 минута, од V до IX разреда (II ниво) 90 минута, а за средњошколце и старије (III ниво) 120 минута.

Управа "ОДИГИТРИЈЕ" ускладиће вријеме извођења наставе са обавезама ученика.

Због велике заинтересованости за "Умјетничку радионицу" упис ученика трајаће до краја априла 2015. године.

Контакт телефон за све информације:

  • 065 875 574 - Бојана Ђекић, професор разредне наставе и ликовне културе
  • 065 781 708 - Јелена Поповић, мастер ликовни умјетник
  • 065 321 053 - Кристијан Кубатлија, конзерватор и рестауратор
  • 065 858 532 - Зорана Вуковић, иконописац
  • 065 312 055 - Гордана Пачавра, иконописац

Извор: Епархија зворничко-тузланска