Конститутивна седница Црквеноопштинског савета у Малом Лошињу

Конститутивна седница Црквеноопштинског савета у Малом Лошињу

Након формирања Црквеноопштинског савета у Малом Лошињу, древном градићу једног од четири највећа острва Кварнерског залива, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима, у просторијама Српског народног вијећа одржана је прва конститутивна седница овог тела.
Након чина призива Светог Духа и полагања заклетве, члановима Савета се обратио протојереј-ставрофор Мићо Костић, парох ријечки, захваливши се будућим сарадницима на прихватању часне, тешке и одговорне дужности коју су примили на себе.

Пожелевши сваког успеха у будућем раду, отац Мићо је отворио радни део седнице са предложеним дневним редом, на којем су се нашле тачке које се тичу окупљања верника и установљења богослужбеног поретка. У недостатку богослужбеног простора присутни су изразили спремност за адаптацију одговарајућег простора, који би се као привремено решење уредио за несметано богослужење.

Обзиром да народ овог острва уистину има потребу за својим храмом, присутни су такође изразили најискренију жељу за изградњом храма, који је за овај верни народ увек био освећено поднебесје вере, наде и љубави.

Исцрпивши дневни ред, председавајући се захвалио сарадницима позивајући их на активно решавање разматраних питања, чиме је закључен рад прве седнице Црквеноопштинског савета у Малом Лошињу.

Извор: Епархија горњокарловачка