Крштење у Книну

Крштење у Книну
Крштење у Книну
Крштење у Книну
Крштење у Книну

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим извршио је 15. април 2018. године свету тајну крштења над Исидором Мајсторовић, ћерком книнског пароха Саве и Мирјане Мајсторовић. Владика Никодим честитао је окупљеним пријатељима и породици и пожелео све најлепше поводом овог радосног догађаја. -Велика је одговорност на родитељима и зато они не смеју да забораве да нам је сам Господ о деци рекао таквих је Царство Небеско. По речима Малог принца одрасли су заборавили како је бити дете, а да идем и даље од тога и Господ каже: Ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско. Зато је највећа одговорност управо на родитељима, поручио је Владика и додао:

-Родитељи морају да уложе велики труд и надасве велико трпљење и велику љубав да своју децу, кроз радост и кроз игру, изведу на прави пут и да никада не забораве како је то бити као дете, па да кроз то и кроз свој труд и љубав према ближњима задобију Царство Небеско.

-Ја са моје стране, поготово као Епископ Цркве Божје, могу и морам да им помогнем на томе путу највише својим молитвама, поготово што сам ову девојчицу крстио и уделио јој печат дара Духа Светога. То је један од разлога што ћу је се и сећати свагда у мојим молитвама, рекао је Епископ Никодим.

Извир: Епархија далматинска