Крстопоклона недеља на Малти

Крстопоклона недеља на Малти
Крстопоклона недеља на Малти
Крстопоклона недеља на Малти
Крстопоклона недеља на Малти

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј боравио је, у периоду од 10. до 12. марта 2018. године, у посети мисионарској парохији Светог Апостола Павла и Светог Николе на Малти.

Одмах по доласку, Епископ је у пратњи ђакона Миљана Антића из Беча присуствовао радном ручку, током кога је са протојерејем-ставрофором Петром Пантићем, који опслужује парохију на Малти и члановима Црквеног одбора разговарао о актуелним питањима из живота Цркве и рада Црквеног одбора.

Истог дана након вечерњег богослужења, Владика је одржао кратко предавање и сусрео се са верним народом у организацији Црквеног одбора и удружења Малтешко-српска заједница. Током кратког музичког програма који је уследио, присутни су уживали у наступу челисткиње Кристине Димић.

На Крстопоклону недељу, 11. марта 2018. године, епископ Андреј је началствовао светом архијерејском Литургијом у цркви Светог Николе у Ла Валети, уз саслуживање протојереја-ставрофора Петра Пантића и ђакона Миљана. После службе Божје приређено је скромно послужење за верни народ, који је уједно имао прилику да се обрати свом Епископу за благослов и духовни савет.

У вечерњим часовима, епископ Андреј је са свештенством појао на вечерњој служби у храму Светог Ђорђа у Бирзебуџи. Након богослужења у порти храма је организовано мало послужење, а Владика је у наставку вечери председавао седницом Одбора Српске црквене општине на Малти, током које је разматран извештај о раду Одбора и напретку парохије у претходном периоду, а разматрана је и могућност постављања сталног свештеника на Малти, као одговор на растуће духовне потребе све већег броја православних верника на острву.

Извор: Епархија аустрисјко-швајцарска